Kan je zenuwachtig zijn als je je kinderen ophaalt uit school?  Nou ik wel nadat ik ze 5 dagen niet heb gezien! Ik was dan ook veel te vroeg…. En ja hoor :daar kwam de eerste! Mama zoeken, mama vinden en de bíjna standaard 2 minuten knuffel ‘omdat ik je zo heb gemist mama’. Net uitgeknuffeld met de eerste, dook ook de tweede bovenop mama! ‘Ik ben zo blij dat ik je weer zie mama!’ Een hoop gekakel in de auto op weg naar huis. Ik begrijp weinig van de verhalen want ze praten door elkaar heen; ieder hun eigen verhaal. Maar mijn moederhart juicht: Ik mag er weer voor ze zijn.

Draadjes in de knoop

Na het tweede schoolmoment ga ik met Stijn (6) om de tafel. Ik mag hem vertellen dat we in januari gaan starten met onderzoek. Dolblij was hij toen ik hem vertelde dat we wat aan de onrust in zijn hoofd zouden gaan doen. Hij was nog geen 5 toen hij maar bleef herhalen: ‘mama, het is zo druk in mijn hoofd! En ik weet niet hoe ik het moet uitleggen maar het lijken wel draadjes die allemaal in de knoop zitten en die kan ik er niet uithalen!’

Lees de blog van Petra Den Houdijker hier verder.

Petra is gescheiden en heeft 2 kinderen: Stijn en Tessa. Zij blogt over alleenstaand ouderschap en opvoeden.