Vind je gezonde voeding voor je gezin belangrijk maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Lees dan eens het nieuwe kookboek van Claire van den Heuvel en Vera van Haren. Het heet ‘Easy Peasy’ en is speciaal geschreven voor ouders van  de allerkleinsten (baby, dreumes, peuter of kleuter).

Samenvatting ‘Easy Peasy’
Easy Peasy is een kookboek voor ouders van de allerkleinsten (0-4). Bomvol recepten die naast gezond, voedzaam en smaakvol ook gemakkelijk te maken zijn. Ook geeft Easy Peasy inspiratie en houvast om slimme keuzes te maken en zo je baby, dreumes of peuter een gezonde basis te geven. Easy Peasy is daarnaast een handleiding voor ouders op het gebied van eetgedrag. Waarom is het beter om te beginnen met het geven van groente in plaats van fruit? Wat is het voordeel van een suikervrije start? En hoe overleef je de twee-is-nee-fase? Met een uitgebreide filosofie, eenvoudige foodrules, leuke tips, realistische alternatieven en heel veel gemakkelijke recepten.

Deze basisregels (inclusief duidelijke tekst en uitleg) helpen je als ouder om een gezond eetpatroon te kunnen ontwikkelen en vasthouden.

Wat vinden wij er van?Gezond kookboek voor de allerkleinsten
Wat wij zo goed vinden aan ‘Easy Peasy’ is dat het meer is dan alleen een kookboek met leuke recepten. Het boek bestaat namelijk uit twee delen. In het eerste deel  staat de filosofie waarop het boek is gebaseerd. Deze filosofie is op een duidelijke en praktische manier uitgewerkt. Ze beginnen met de basis van het boek namelijk de ‘7  easy peasy food rules’. Deze basisregels (inclusief duidelijke tekst en uitleg) helpen je als ouder om een gezond eetpatroon te kunnen ontwikkelen en vasthouden. Daarnaast staat er in deel 1 van het boek informatie over biologisch eten, verschillende productgroepen, suikers, etiketten, e-nummers en de voedingsmiddelen industrie. Extra handig is de uitgebreide lijst met standaard ‘stuff’ voor in de keuken en voorraadkast. Alle tips die de schrijvers geven worden onderbouwd met goede argumenten. Het tweede deel van het boek bevat meer dan 80 gezonde recepten. De vier verschillende hoofdstukken richten zich op zwangere mama & baby (0-6 mnd), baby (6-9 en 9-12 mnd), dreumes (12-24 mnd) en peuter (2-4 jaar). Tussendoor staat er extra informatie over onder andere drinken en snoepen (handig!). Ieder hoofdstuk begint met een uitleg over gezonde voeding en keuzes die passen bij de leeftijdsfase van je kindje.
De foto’s en recepten in het boek zien er (mede door de mooie lay-out) aantrekkelijk uit. Een nadeel kan zijn dat je naast de wat duurdere ingrediënten soms speciale keukenmachines (blender, juicer) nodig hebt. Als je dit boek aanschaft is het (volgens ons) wel van belang dat je al kunt koken. De recepten worden namelijk redelijk beknopt uitgelegd, ze zijn daarentegen niet al te moeilijk te maken. Zeker gezien de extra informatie in deel 1 en tussendoor, vinden wij dit boek een aanrader voor een gezond voedingspatroon.

Productinformatie
Titel:            Easy Peasy
Auteur(s):    Claire van den Heuvel & Vera van Haren
Pagina’s:     160
ISBN:           9789023014034
Prijs:            vanaf €19,95

Gezond kookboek voor de allerkleinsten