Het WK voetbal is begonnen. De winkels en straten zijn versierd en veel ouders gaan gezellig samen met de kinderen de wedstrijden bekijken. Online-opvoedhulp.nl geeft tips hoe je het WK extra leuk kunt maken voor je kinderen en waar je als ouders rekening mee kunt houden.

Tips:

1. De meeste wedstrijden beginnen als het kinderbedtijd is, rond 18:00 of 21:00 uur. Om te voorkomen dat je gedoe krijgt over bedtijden is het goed om duidelijke afspraken te maken met je kinderen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat ze de eerste helft mogen zien en dat ze volgende dag de tweede helft mogen kijken.

2. Ouders denken vaak dat kinderen 90 minuten kunnen kijken maar sommige kinderen kunnen zich niet zolang concentreren. Dit kan te maken hebben met de interesse voor voetbal maar ook met de leeftijd. Zorg er in dat geval voor dat je kinderen ook iets anders kunnen doen tijdens de wedstrijd. Laat ze bijvoorbeeld knutselen voor oranje.

Hoe spannend de wedstrijd ook wordt, probeer positief te blijven en let op je eigen gedrag.

3. Om kinderen voor te bereiden op het WK, kun je een kalender maken met kleurplaten, voetbalplaatjes en natuurlijk de dagen om af te kruisen tot aan de wedstrijden. Je kind kan op deze kalender eventueel ook een voorspelling doen met het WK voetbal.

4. Hoe spannend de wedstrijd ook wordt, probeer positief te blijven en let op je eigen gedrag. Vloek bijvoorbeeld niet. Kinderen kopiëren namelijk heel snel het gedrag dat ze zien bij hun ouders.

Online-opvoedhulp wenst iedereen veel kijkplezier!