Heeft jouw kind moeite met het ontspannen voor het slapen gaan? Lees voor het slapen gaan dan eens samen één van de sprookjesmeditatie boeken van Marneta Viegas. Bijvoorbeeld: de Toverdoos, de Wensster of Relax Kids!.

Samenvatting ‘de Toverdoos’de toverdoos(1)
`Doe je ogen dicht, wees heel stil en stel je voor…’ Voor heel veel kinderen over de hele wereld begint het verhaaltje voor het slapen gaan iedere dag weer met deze woorden. Dit is het moment van de dag waarop even niets meer hoeft en kinderen lekker mogen ontspannen! De sprookjesmeditaties vanMarneta Viegas helpen hierbij. Ook in het nieuwste boek uit de succesvolle Relax Kids-serie, ‘De Toverdoos’, staat weer een prachtige verzameling bekende en minder bekende sprookjes. Vol visualisaties die voor kinderen goed te begrijpen zijn en hen een rustig en prettig gevoel geven. Ieder verhaal wordt afgesloten met een korte affirmatie, waarmee kinderen geholpen worden om de rust vast te houden.

Wat vinden wij er van?
‘De Toverdoos’ heeft 52 korte verhaaltjes die je kunt gebruiken als ontspanningsoefeningen en meditaties voor jonge kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Het verhaal neemt jouw kind aan de hand van een bekend (of minder bekend) sprookje mee in de meditatie. Dit zal eerst wel even wennen zijn als je nooit eerder meditaties met je kind hebt gedaan. Door de manier waarop het verhaal wordt gebracht zal je kind, bij regelmatig gebruik, zich waarschijnlijk steeds beter kunnen ontspannen voor het slapen. Het boek ziet er aantrekkelijk uit door de vrolijk gekleurde illustraties die goed passen bij het verhaal. Wij vinden de sprookjesmeditatieboeken van Marneta Viegas een leuke variatie op de meer standaard, prentenboek-achtige voorleesboeken. Ze zijn ook zeker aan te raden als je jouw kind op een
leuke wijze wil leren mediteren en ontspannen.

Productinformatievliegend tapijt
Titel:          De Toverdoos
Auteur(s):  Marneta Viegas (vertaald door: Engelien Scholtes)
Illustrator: Nicola Wyldbore-Smith
Pagina’s:   128
ISBN:         9789020209860
Prijs:          online verkrijgbaar vanaf €15,95